CALICO chocolate

A Zsámbéki-medence szívében található csokoládé üzemünkben 2018 óta gyártunk különleges minőségű csokoládé termékeket modern gyártástechnológiával és sok évre visszanyúló szakmai tapasztalattal. Célunk, hogy olyan csokoládé termékeket készítsünk partnereink és fogyasztóink számára, melyek komplex kivitelezésükkel, különleges ízvilágukkal, letisztult megjelenésükkel mosolyt csalnak az emberek arcára a világ minden részén.

Dani Márk

Dani Márk közel 15 éve tevékenykedik az édesipar és a gasztronómia világában, bár csokoládé iránti szenvedélye sokkal mélyebbről gyökerezik. Több mint egy évtizedet töltött kakaó- és csokoládé alapanyag forgalmazási területen, együttműködve a hazai édesipar és gasztronómiai elit számos sikeres vállalkozásával, bevezetve a világ vezető csokoládé alapanyag márkáját a magyar piacra. A Csokoládé Akadémia megalapítójaként aktív részese volt a hazai csokoládé piac formálóinak, számos nagyszabású bemutatót és számtalan szakirányú csokoládé kurzust koordinált az évek során.

Bár végzettségét tekintve nem cukrászati szakember, hanem közgazdász (BGE-KKK, Nemzetközi Marketing és Teljeskörű Minőségirányítás szakirány), szakmai elhivatottsága és a csokoládé mint alapanyag iránti olthatatlan tudásvágya révén az évek során szerteágazó elméleti és gyakorlati tudásra tett szert.

Lehetősége volt számos ismert külföldi és magyar szakemberrel együtt dolgoznia, mely tovább formálta csokoládé iránti elképzeléseit és erősítette elkötelezettségét. A csokoládé feldolgozás elméleti és gyakorlati alapjait a legismertebb belga szakemberektől tanulta meg.

Eddigi pályafutása során számos sikeres termékbevezetési projektet irányított, aktív szervezője volt az első magyar indulók támogatásának a World Chocolate Masters versenyen, melyet a szakma a világ legrangosabb csokoládé megmérettetéseként tart számon.

A 2017/2018-as évek változást hoztak életében és a korábbi szakmai múltját hátrahagyva csokoládé gyártási tevékenységbe kezdett és azóta is ennek tökéletesítésén fáradozik. Ennek egyik eredménye a 2020-ban debütáló saját márka, a CALICO chocolate megszületése, melynek termékein keresztül kívánja megjeleníteni szakmai elhivatottságát és csokoládé iránti olthatatlan szenvedélyét.

Add to cart